..::Savaria On-line::..
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
balaton sound

sziget

szin

efott

fezen

campus fesztivál

strand fesztivál

MTI

JANUÁR 31-IG JELENTKEZHETNEK AZ INFORMATIKUSHIÁNNYAL KÜZDŐ CÉGEK120 diákra már az első körben 84 cég jelentkezett. 2020 szeptemberében megkezdik céges gyakorlati évüket azok az informatikus hallgatók, akik elsőként szerezhetik meg diplomájukat a BME új, 6 szemeszteres alapképzésén. A szakot a bő tízezres informatikushiány hívta életre két évvel ezelőtt, a végzős diákokra pedig már most kiemelkedő érdeklődés mutatkozik. Az informatikushiányban szenvedő, vagy éppen utánpótlást kereső cégek 2020 január végéig jelezhetik foglalkoztatási szándékukat.
Tűzoltóverseny BükfürdőnBük, 2018. augusztus 24. Kalapáccsal mozdítja el a súlyt egy versenyző a tűzoltók TFA (Toughest Firefighter Alive) elnevezésű nemzetközi erő- és állóképességi versenyén Bükfürdőn 2018. augusztus 24-én. MTI Fotó: Varga György
Tűzoltóverseny BükfürdőnBük, 2018. augusztus 24. Egy bábut húz a mentési feladat során a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság több mint ötvenéves munkatársa, Krizsán Lajos a tűzoltók TFA (Toughest Firefighter Alive) elnevezésű nemzetközi erő- és állóképességi versenyén Bükfürdőn 2018. augusztus 24-én. MTI Fotó: Varga György
Megkezdődött az újgenerációs GYSEV Flirt motorvonatok utasforgalmi próbaüzemeSzombathely, 2018. augusztus 22., szerda (MTI) - Megkezdődött szerdán a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon az első, újgenerációs GYSEV Flirt motorvonatok október 5-ig tartó utasforgalmi próbaüzeme - közölte az MTI-vel a vasúttársaság szóvivője.
Több száz szalmabála gyulladt ki villámcsapás miatt KörmendenSzombathely, 2018. augusztus 24., péntek (MTI,Fotó: Békés Megyei Tűzmegelőzési Bizottság) - Több száz szalmabála kapott lángra egy villámcsapás miatt péntek délután Körmend külterületén - közölte az MTI-vel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Szijjártó: az autóipar és a vízgazdálkodás húzza Magyarország és Indiana állam gazdasági együttműködését Indianapolis/Budapest, 2018. július 25., szerda (MTI) - Az autóipar és a vízgazdálkodás húzza Magyarország és Indiana állam gazdasági együttműködését, amely a jövőben a magyar autóipar teljesítményének további bővüléséhez járul hozzá - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán telefonon az MTI-nek.
Autista Krízis Ház és Oktatási Központ létrehozására gyűjtenek négy nagy nyári hazai fesztiválonSopron, 2018. június 27., szerda (MTI) - Autista Krízis Ház és Oktatási Központ létrehozására gyűjt és az autizmussal ismerteti meg az embereket az Út a Mosolyért Alapítvány négy nagy nyári hazai fesztiválon, köztük a 26. Telekom VOLT Fesztiválon - hangzott el szerdán a soproni fesztiválon egy háttér beszélgetésen. Szijjártó-Nagy Szilvia alapítványi elnök az MTI-nek elmondta, hogy az alapítvány tavaly indította el a Megérteni. Elfogadni. Segíteni. kampányát, ami keretében április eleje óta működik egy autista vizsgálóközpont Budapesten, a Heim Pál Gyermekkórházban.

Ismét módosították a szegedi zajrendeletetSzeged, 2018. június 22., péntek (MTI) - Ismét módosították a szegedi zajrendeletet. A város közgyűlésének pénteki ülésén elfogadott, a korábbinál szigorúbb szabályozás szeptember 15-én lép hatályba. A rendeletmódosítást az MSZP és az Összefogás Szegedért képviselői támogatták, a Fidesz és a KDNP képviselői nemmel szavaztak vagy tartózkodtak. Botka László (MSZP) polgármester a vitában kifejtette, a rendelet semmilyen új korlátozást nem jelent a lakosságnak, a közterületen szervezett rendezvényeken, illetve a vendéglátóipari egységek teraszain és kerthelyiségeiben korlátozza a hangosítás használatát hétköznapokon este 10 órától, a hétvégéken éjféltől.

Huszonnégyezer ügyet bíráltak el tavaly a Vas megyei bíróságokSárvár, 2018. március 26., hétfő (MTI) - Huszonnégyezer ügy érkezett 2017-ben a Szombathelyi Törvényszékhez tartozó Vas megyei bíróságokra és csaknem ugyanennyit bíráltak el tavaly.
Választás 2018 - Hétfőtől lehet leadni a levélszavazatokat a kijelölt külképviseletekenBudapest, 2018. március 24., szombat (MTI) - A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok hétfőtől adhatják le a levélben küldött szavazataikat a külképviseleteken. Öt határon túli településen hosszabbított nyitvatartással fogadják a levélszavazatokat.
Médiatanács: egyre többször ismételik a reklámokat a csatornákBudapest, 2018. március 23., péntek (MTI) - Folytatódik a korábban megfigyelt tendencia, miszerint egyre kevesebb reklámot, egyre többször ismételnek a csatornák - derül ki a médiatanács 2017 második félévében közzétett, új reklámszpotokról szóló vizsgálatából.
A Sága Foods Zrt. három milliárd forintot fordít beruházásraBudapest, 2018. március 22., csütörtök (MTI) - Három milliárd forintot fordít a következő három évben beruházásra a sárvári székhelyű Sága Foods Zrt., így például megújítja két sárvári üzemegységének egyikét és korszerűsíti a sonkatermékek előállítását - közölte a feldolgozott baromfitermékeket előállító élelmiszeripari cég csütörtökön az MTI-vel.
Választás 2018 - A jövő héten postázza az NVI a levélben szavazók csomagjátBudapest, 2018. március 17., szombat (MTI) - A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a jövő héten postázza azoknak a külföldön élő magyar választóknak a szavazási levélcsomagját, akik levélben voksolhatnak április 8-án.
Vas megyei projektre 212 milliárd forint uniós támogatás érkezettSárvár, 2018. március 17., szombat (MTI) - A 2014-2020-ig tartó fejlesztési időszakban az eddig megszületett döntések alapján megítélt támogatásként 212 milliárd 341 millió forint európai uniós fejlesztési forrás érkezett Vas megyébe, amiből 660 támogatott projekt valósult, illetve valósulhat meg a közeljövőben - mondta szombaton Sárváron Ágh Péter (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője, a megyei fejlesztéseket koordináló miniszteri biztos.
Médiatanács: 144,2 millió forint támogatás televíziós műsorok gyártásáraBudapest, 2018. március 15., csütörtök (MTI) - A médiatanács a mecenatúraprogramban összesen 144,2 millió forintot ítélt oda legutóbbi ülésén 29 közéleti, kulturális magazinműsor és hírműsor készítésére - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.
Illegális bevándorlás - Határsértőket fogtak el a rendőrök Vas megyébenSzombathely, 2018. február 27., kedd (MTI) - Négy határsértőt fogtak el a rendőrök kedden délután a Vas megyei Vép külterületén, akiket előállítottak a Szombathelyi Rendőrkapitányságra - közölte police.hu honlapján a rendőrség.