..::Savaria On-line::..
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
balaton sound

sziget

szin

efott

fezen

campus fesztivál

strand fesztivál

MTI

Fekete Péter: sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezonSzarvas, 2018. augusztus 19., vasárnap (MTI, fotó: magyarteatrum.hu) - Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket - értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.
Nyár, Zene és Ivánkovics VanesszaIvánkovics Vanesszával beszélgettünk a zenéről, az éneklésről a fellépésekről és még sok minden egyébről. (Fotó: Németh Ferike)
A Depeche Mode összes kislemeze megjelenik vinylenBudapest, 2018. június 22., péntek (MTI) - Minden eddigi Depeche Mode-kislemez megjelenik a jövőben vinylen. A sorozat augusztus 31-én indul az első DM-albumhoz, az 1981-ben kiadott Speak & Spellhez kapcsolódó 12" Singles anyaggal, ezt követi A Broken Frame - The 12" Singles. Az eredeti hanganyagok újrakevert és újramaszterelt verzióit a londoni Abbey Road stúdióban készítették el, a díszdobozos kiadványok limitált példányszámban lesznek elérhetők - közölte a Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary pénteken az MTI-vel.
Megjelent magyarul Bruce Dickinson önéletrajzi könyveBudapest, 2018. június 20., szerda (MTI) - Megjelent magyarul Bruce Dickinsonnak, a heavy metál zene egyik óriása, az Iron Maiden frontemberének önéletrajzi könyve. A Mire való ez a gomb? című 372 oldalas kötet a Trubadúr kiadó gondozásában készült el, a fordítói munkát Pritz Péter műfordító, újságíró, rádiós zenei szerkesztő végezte el. Az 59 éves Bruce Dickinson a könyvben részletesen beszámol kalandos gyerekkoráról, az Iron Maiden felemelkedéséről, a vívás filozófiájáról, a repülőgépek világáról, és arról, miként győzte le 2015-ben a rákot.
Szabadtéri vetítéseket és tábort is szervez nyáron a filmalapBudapest, 2018. június 11., hétfő (MTI) - Fesztiválokon és szabadtéri mozikban is láthatók lesznek a Filmalap Filmarchívum Igazgatóság által felújított magyar filmek, az iskolás korosztály pedig a Vetítő nyári táborban ismerkedhet a mozi világával. A főváros népszerű szabadtéri vetítőhelye, a Budapest Rooftop Cinema Magyarok a háztetőn sorozatához a Filmarchívum idén is biztosít digitálisan felújított kópiákat, így keddenként a legjobb minőségben, alkotók és szakemberek bevezetésével nézhet meg a közönség klasszikus magyar filmeket a Corvin Áruház tetőteraszán - olvasható a Filmalap hétfői közleményében.

Navracsics: a kulturális örökség támpontot adhat az európai identitás újrafogalmazásáhozKőszeg, 2018. március 23., péntek (MTI) - A kulturális örökség támpontot adhat az európai identitás újrafogalmazásához - mondta az Európai Bizottság magyar biztosa pénteken Kőszegen az MTI-nek, ahol megnyitotta az Örökség és identitás című nemzetközi konferenciát. A háromnapos tanácskozást a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 programsorozat részeként rendezik meg.
Elmarad Martha Argerich koncertje a szombathelyi Bartók-fesztiválonBudapest, 2017. július 4., kedd (MTI) - Elmarad Martha Argerich koncertje a szombathelyi Bartók-fesztiválon, mivel az argentin zongoraművész lemondta július 11-i koncertjét az Agora Szombathelyi Kulturális Központban - közölte kedden a Filharmónia Magyarország az MTI-vel.
1956 - Könyvbemutatóval ért véget az emlékév New York-i rendezvénysorozataWashington, 2017. június 21., szerda (MTI) - Könyvbemutatóval ért véget kedden New Yorkban a magyar ENSZ-misszió rendezvénysorozata az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról.
Celldömölki társulat nyerte a harmadik Komlói Amatőr Színházi Fesztivál fődíjátPécs, 2017. június 18., vasárnap (MTI) - A celldömölki Soltis Lajos Színház nyerte a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a vasárnap délutáni díjkiosztót követően az MTI-t.
Hoppál Péter: 40 milliárddal több forrás jut jövőre a kultúráraKomló, 2017. június 15., csütörtök (MTI) - Negyven milliárd forinttal több forrás jut 2018-ban a kultúrára - jelentette ki a területért felelős államtitkár a jövő évi költségvetés csütörtöki végszavazását követően a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) megnyitóján.
Októberre megújul a Művészetek Háza KőszegenSzombathely, 2017. június 6., kedd (MTI) - Október végéig 133 millió forintos kormányzati támogatással a - kreatív város, fenntartható vidék - KRAFT program keretében felújítják a Művészetek Háza épületét Kőszegen - közölte az MTI vel a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) kommunikációs vezetője.
A szabadtéri színházak 350 előadással várják a közönségetBudapest, 2017. június 1., csütörtök (MTI) - Országszerte 350 előadással várják a közönséget egész nyáron a szabadtéri színházak - mondta el Pócza Zoltán, az idén 20 éves Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke csütörtökön Budapesten.
Négy saját bemutatóval és számos programmal készül a Kőszegi VárszínházKőszeg, 2017. május 21., vasárnap (MTI) - Négy saját várszínházi bemutatót és számos programot - köztük kiállításokat, koncerteket és táncos előadásokat - kínál közönségének június 1. és július 31. között az idén 35 éves Kőszegi
Várszínház - közölte az MTI-vel a teátrum igazgatója.
Kilenc bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Mesebolt BábszínházSzombathely, 2017. május 17., szerda (MTI) - Kilenc bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Mesebolt Bábszínház - közölte a műsortervet ismertető sajtótájékoztatóján az intézmény vezetője.
Kodály Zoltán emléke előtt tiszteleg a kórusfesztivál KőszegenSzombathely, 2017. május 15., hétfő (MTI) - Kodály Zoltán 1937. május 30-án Kőszeg díszvendégeként vezényelte a Jurisics vár udvarán Berzsenyi Dániel Magyarokhoz című versére komponált kórusművét, ennek emlékére rendeznek kórusfesztivált az zenetörténeti esemény nyolcvanadik évfordulóján május 26-28 között a vasi kisvárosban - jelentette be a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján a főszervező.
A költészet napja - Diákok közösen szavaltak KőszegenKőszeg, 2017. április 11. Jordán Tamás színművész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója a költészet napi rendezvényen, amelyen vezetésével közel 800 diák szavalta el Arany János Szondi két apródja című versét a kőszegi Diáksétányon 2017. április 11-én. MTI Fotó: Varga György