..::Savaria On-line::.. - Cikkek: Nagy Antal lett az NYME SEK Hallgatói Önkormányzatának új elnöke
..::Savaria On-line::..


Cikk hierarchia

Nagy Antal lett az NYME SEK Hallgatói Önkormányzatának új elnöke
Hogyan zajlik egy elnökválasztás, mi a feltétele, hogy valaki ezen elindulhasson?
A novemberi hónapban Hurtik Péter mandátuma lejárt és egy tisztújító SEK HÖK ülést hívott össze. Elnöknek bárki elindulhat, aki a BDPK vagy a TTK HÖK választmányának a tagja. Az ülés elõtt egy motivációs levéllel kellett jelentkezni a kiírt posztra, majd a SEK HÖK ülésén prezentáltam elképzeléseimet. Ezt követõen jött a szavazás és mindenki támogatását megkaptam az elnöki feladat ellátásához.
Milyen terveid és célkitûzéseid vannak az elkövetkezõ egy évre?
Legfontosabb, az hogy eredményes legyen a hallgatói érdekképviselet, elvégre azért választottak meg minket a hallgatók, hogy ennek a legmagasabb szinten eleget tegyünk. Ehhez szorosan hozzátartozik a gyors és hatékony problémakezelés, irodai ügylet, amelyet napi 6-8 órában igyekszünk biztosítani a hét minden napján.
Nagyon fontosnak tartom a hallgatói elégedettség mérését a különbözõ kérdõíves hallgatói kutatásokkal, mert ezekbõl a kutatásokból kapunk legjobban képet, arra hogy mire van igényük a hallgatóknak.
Pályázatomban fontosnak gondoltam egy arculatváltást és egy új HÖK logót is, amellyel a napokban már találkozhattatok is a facebook oldalunkon vagy az iroda ajtaján.
Továbbá nagyon fontosnak gondoltam, hogy a Hallgatói választmány tagjai minél szelésesebb körben tájékozottak legyenek a hallgatói ügyekben, szabályokban és eljárásrendekben. Ezt a célkitûzésemet elsõ alkalommal már sikerült megvalósítanunk. November 22-23-án egy két napos helyi vezetõképzõt szerveztem meg napi 8 órás elõadás és gyakorlati foglalkozások keretében külsõs és egyetemi elõadókkal. Ezen a hétvégén mindenki megismerkedhetett a hallgatói szervezetekkel, juttatási és ösztöndíj szabályzatokkal, tanulmányi ügyekkel, könyvtár szolgáltatásaival, hallgatói kérdõívezéssel, online és offline kommunikációval és egyéb hasznos információval, ami segíti a tagok munkáját a késõbbiekben.
A rendezvényszervezés terén milyen javaslataid voltak a pályázatodban, hogy értékeled az idei gólyabált?
A pályázatomban fontosnak tartottam a rendezvényeink színvonalának megõrzését. Ehhez még több kérdõívezést és hallgatói kutatást tervezünk a januári és a februári idõszakra, amely nagyban befolyásolni fogja a 2014-es koncepcióinkat.
A Gólyabál véleményem szerint nagyon jól sikerült, és végre talán ezen a helyszínen úgymond letelepedhetünk néhány évre. Maga a Tóvendéglõ csodálatos helyszín volt és két szinten is tudtunk különbözõ programot biztosítani a hallgatóknak és vendégeinknek.
Hogy telt az elsõ néhány heted elnökként?
Elég pörgõs volt, sok idõm nem volt a pihenésre. Túl vagyunk már egy vezetõképzõn, egy HKLB döntõn, több szakesten, két színházlátogatáson, ahol a hallgatók kedvezményesen vehettek részt a HÖK támogatásával. A héten pedig jön a Karácsonyi Gála az Aulában kedden, szerdán pedig a Fõ téren 17 órától.
A háttérben pedig rengeteg ülésen és egyeztetésen veszek részt, ahol zajlik az érdekképviselet és ahol az ötleteink születnek. Örülök, hogy egy tevékeny és kreatív csapat elnöke lehetek, és bízom benne, hogy mindenben sikeresen együtt tudunk majd mûködni.

További sikeres munkát kívánunk!


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték