Keleti Zsolt hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy évente új termékek tucatjait kísérelnék meg piacra dobni, továbbra is meghatározó marad termelésükben a baromfihúsból készített sonka és a virsli - utóbbiból itthon piacvezetõk. A jelenlegi, évi 9 ezer tonna kapacitás megtartása mellett olyan új termékekben gondolkodnak, mint például a nemrég bevezetett poharas kiszerelésû virsli falatkák. Hozzáfûzte, hogy e terméknek olyan pozitív volt a fogadtatása mind a hazai, mind a nemzetközi piacon, hogy rövidesen egy 100 millió forint értékû gépet szereznek be, amely megtöbbszörözi a gyártási kapacitást. A vezérigazgató elmondta, hogy a fejlesztéseket ma már saját erõbõl hajtja végre a sárvári vállalat, míg korábban az angol tulajdonosnak, a Bernard Matthews csoportnak nagy szerepe volt abban, hogy a Sága Foods Zrt. meg tudott erõsödni. Az elmúlt három évben azonban már nem volt szükség a tulajdonosi támogatásra, sõt, a cég tõkestruktúráját is sikerült úgy átalakítani, hogy az jobban igazodjon a vállalat jelenlegi méreteihez, a bankok és esetleges más finanszírozók számára is átláthatóbbá váljon.
A 2006-ban még több mint 2500 embert foglalkoztató Sága Foods Zrt. ma csupán 248 embernek ad munkát Sárváron. A drasztikus létszámcsökkenés oka, hogy a cég megszüntette a veszteséges állattenyésztést, 2013-ban bezárta vágóhídját és a teljes üzemet a húskészítmények gyártására állította át - emlékeztetett a cég vezérigazgatója. Hozzáfûzte: a megmaradt dolgozókat igyekszik megtartani a vállalat, ezért tavaly bérfejlesztési programot indítottak, az eredménynövekedés függvényében három év alatt 20-30 százalékos béremelést terveznek.