..::Savaria On-line::.. - Hírek: A magas feldolgozottságú termékekre koncentrál a Sága Foods
..::Savaria On-line::..

Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
sopronfest

balaton sound

efott

művészetek völgye

sziget

tábor fesztivál

strand fesztivál

MTI

  • Teljes a SopronFest programja

    Teljes a SopronFest programja

    2024.04.20 - Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest máj...

  • MOL Nagyon Balaton: idén is világsztárok a fesztiválkínálatban

    MOL Nagyon Balaton: idén is világsz...

    2024.04.14 - Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Mach...

  • Előadó-támogatói programot indít a WMMD

    Előadó-támogatói programot indít...

    2024.04.12 - Artist 2 Watch néven független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot ...

  • Paolo Nutini júliusban az Akvárium Klubban lép fel

    Paolo Nutini júliusban az Akvárium ...

    2024.04.03 - Napjaink egyik legnépszerűbb brit dalszerző-előadója, az olasz származású skót Paolo Nut...

  • Sziget - Halsey, Liam Gallagher és Skrillex is fellép az idei fesztiválon

    Sziget - Halsey, Liam Gallagher és S...

    2024.03.27 - Mások mellett Liam Gallagher, Halsey, Skrillex, Janelle Monáe, Raye és Tom Odell neve is szere...

  • Debrecenben indul az idei Fülesbagoly Tehetségkutató

    Debrecenben indul az idei Fülesbagol...

    2024.03.25 - Debrecenben indul május 5-én az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat. A mostani, négyál...

  • TÁBOR Fesztivál

    TÁBOR Fesztivál

    2023.08.26 - Jegyek a helyszínen kaphatók.


A magas feldolgozottságú termékekre koncentrál a Sága Foods
A magas feldolgozottságú termékekre koncentrál a Sága FoodsSárvár, 2016. június 29., szerda (MTI) - A megbízható minõségben, az innovációban és a magas feldolgozottságú termékek gyártásában látja jövõjét a következõ öt-tíz évben a Sága Foods Zrt. - mondta Keleti Zsolt, a sárvári székhelyû élelmiszeripari cég vezérigazgatója az MTI-nek. A vállalat a 2015-ben indult programban három év alatt egymilliárd forintot szán termékfejlesztésre, a technológia megújítására, valamint az üzemi hatékonyságot szolgáló fejlesztésekre. Keleti Zsolt hangsúlyozta: a cég biztató növekedési pályára állt, helyzete hosszabb távon is stabilnak látszik. Árbevétele 2014-ben és 2015-ben is meghaladta a 9 milliárd forintot, az idei évre pedig 5-7 százalékos további növekedésre számítanak. Az export kismértékben csökkent, a belföldi értékesítés viszont emelkedett tavaly. A cégvezetõ szerint a jövõben egyre nagyobb lesz az igény belföldön és külföldön is a magas feldolgozottságú, prémium kategóriás, úgynevezett kényelmi termékek iránt, a vállalat pedig megpróbál megfelelni ennek a kihívásnak is.

Keleti Zsolt hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy évente új termékek tucatjait kísérelnék meg piacra dobni, továbbra is meghatározó marad termelésükben a baromfihúsból készített sonka és a virsli - utóbbiból itthon piacvezetõk. A jelenlegi, évi 9 ezer tonna kapacitás megtartása mellett olyan új termékekben gondolkodnak, mint például a nemrég bevezetett poharas kiszerelésû virsli falatkák. Hozzáfûzte, hogy e terméknek olyan pozitív volt a fogadtatása mind a hazai, mind a nemzetközi piacon, hogy rövidesen egy 100 millió forint értékû gépet szereznek be, amely megtöbbszörözi a gyártási kapacitást. A vezérigazgató elmondta, hogy a fejlesztéseket ma már saját erõbõl hajtja végre a sárvári vállalat, míg korábban az angol tulajdonosnak, a Bernard Matthews csoportnak nagy szerepe volt abban, hogy a Sága Foods Zrt. meg tudott erõsödni. Az elmúlt három évben azonban már nem volt szükség a tulajdonosi támogatásra, sõt, a cég tõkestruktúráját is sikerült úgy átalakítani, hogy az jobban igazodjon a vállalat jelenlegi méreteihez, a bankok és esetleges más finanszírozók számára is átláthatóbbá váljon.

A 2006-ban még több mint 2500 embert foglalkoztató Sága Foods Zrt. ma csupán 248 embernek ad munkát Sárváron. A drasztikus létszámcsökkenés oka, hogy a cég megszüntette a veszteséges állattenyésztést, 2013-ban bezárta vágóhídját és a teljes üzemet a húskészítmények gyártására állította át - emlékeztetett a cég vezérigazgatója. Hozzáfûzte: a megmaradt dolgozókat igyekszik megtartani a vállalat, ezért tavaly bérfejlesztési programot indítottak, az eredménynövekedés függvényében három év alatt 20-30 százalékos béremelést terveznek.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték