..::Savaria On-line::.. - Hírek: Több mint kétszáz étterem a GaultMillau Magyarország 2017-es kiadásában
..::Savaria On-line::..

Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
sopronfest

balaton sound

efott

művészetek völgye

sziget

tábor fesztivál

strand fesztivál

MTI

  • Teljes a SopronFest programja

    Teljes a SopronFest programja

    2024.04.20 - Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest máj...

  • MOL Nagyon Balaton: idén is világsztárok a fesztiválkínálatban

    MOL Nagyon Balaton: idén is világsz...

    2024.04.14 - Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Mach...

  • Előadó-támogatói programot indít a WMMD

    Előadó-támogatói programot indít...

    2024.04.12 - Artist 2 Watch néven független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot ...

  • Paolo Nutini júliusban az Akvárium Klubban lép fel

    Paolo Nutini júliusban az Akvárium ...

    2024.04.03 - Napjaink egyik legnépszerűbb brit dalszerző-előadója, az olasz származású skót Paolo Nut...

  • Sziget - Halsey, Liam Gallagher és Skrillex is fellép az idei fesztiválon

    Sziget - Halsey, Liam Gallagher és S...

    2024.03.27 - Mások mellett Liam Gallagher, Halsey, Skrillex, Janelle Monáe, Raye és Tom Odell neve is szere...

  • Debrecenben indul az idei Fülesbagoly Tehetségkutató

    Debrecenben indul az idei Fülesbagol...

    2024.03.25 - Debrecenben indul május 5-én az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat. A mostani, négyál...

  • TÁBOR Fesztivál

    TÁBOR Fesztivál

    2023.08.26 - Jegyek a helyszínen kaphatók.


Több mint kétszáz étterem a GaultMillau Magyarország 2017-es kiadásában
Több mint kétszáz étterem a GaultMillau Magyarország 2017-es kiadásábanBudapest, 2016. november 15., kedd (MTI) - Megjelent a GaultMillau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása, amely 231 magyar étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, bemutat továbbá 163 borászatot és 244
felsõkategóriás szállodát. Come de Chérisey, a GaultMillau francia elnöke felidézte: az 1960-as években jelent meg elõször Franciaországban a világ egyik legnagyobb étteremkalauza. A GaultMillau tiszteli a séfeket, és tisztában van azzal a kemény munkával, amely a sikerükhöz szükséges - jegyezte meg a francia szakember. Mint hangsúlyozta: hivatásuk felhívni a magyar közönség figyelmét az ország legjobb éttermeire, valamint megismertetni a világgal a magyar gasztronómiát. A kiadvány keddi budapesti bemutatóján adták át a GaultMillau idei díjait. Az év konyhafõnöke Pesti István (Platán étterem, Tata), az év étterme a mádi Gusteau Kulináris Élménymûhely, az év étteremtulajdonosa pedig a budapesti Rosenstein család lett.

A zsûri szerint a vidék vendéglõje ezúttal a békéscsabai Kisvendéglõ a Hargitához; a magyar gasztronómia reménysége díjjal Garai Ádámot (Olimpia étterem, Budapest), az év feltörekvõje címmel az õriszentpéteri Pajta bisztrót tüntették ki. Alternatív vendéglátás kategóriában a budapesti Beszálló Food Bart díjazták, az év borászata 2017-ben a budaörsi Szentesi Pince. A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) Aranyszalag Minõség Tanúsítványát az akasztói szikiponty kapta meg. Az elismerést átadó Gál Péter, a Földmûvelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: nagy magyar gasztronómia nem létezhet magas minõségû alapanyagok nélkül. Ennek érdekében a tárca együttmûködést kezdett az MGE-vel, és pontosították az elismerés kritériumrendszerét - fûzte hozzá. A kötet szerkesztõinek értékelése szerint 2016-ban bõvült a magyar éttermek megbízható középmezõnye; már egyszerû, hétköznapi körülmények közé is be tud költözni a minõség.

A 2017-es kalauz az alternatív vendéglátás kategóriában is ajánl helyeket, ismét átfogó írás szól a kézmûves sörfõzdékrõl és újhullámos kávépörkölõkrõl, és részletes ajánlások szerepelnek azokról a helyekrõl, ahol ezek a termékek elérhetõk. A GaultMillau Magyarország 2017-es kiadása 163 borászat 569 borát értékeli 20 pontos rendszerben; a pontokhoz itt szakácssapka helyett 1-5 szõlõfürt társul. A tesztelt borok szöveges értékelése a gomijo.hu honlapon lesz hamarosan olvasható.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték