..::Savaria On-line::.. - Hírek: A Sága Foods Zrt. 600 millió forintot fordít fejlesztésekre idén
..::Savaria On-line::..

Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
sopronfest

balaton sound

efott

művészetek völgye

sziget

tábor fesztivál

strand fesztivál

MTI

  • Teljes a SopronFest programja

    Teljes a SopronFest programja

    2024.04.20 - Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest máj...

  • MOL Nagyon Balaton: idén is világsztárok a fesztiválkínálatban

    MOL Nagyon Balaton: idén is világsz...

    2024.04.14 - Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Mach...

  • Előadó-támogatói programot indít a WMMD

    Előadó-támogatói programot indít...

    2024.04.12 - Artist 2 Watch néven független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot ...

  • Paolo Nutini júliusban az Akvárium Klubban lép fel

    Paolo Nutini júliusban az Akvárium ...

    2024.04.03 - Napjaink egyik legnépszerűbb brit dalszerző-előadója, az olasz származású skót Paolo Nut...

  • Sziget - Halsey, Liam Gallagher és Skrillex is fellép az idei fesztiválon

    Sziget - Halsey, Liam Gallagher és S...

    2024.03.27 - Mások mellett Liam Gallagher, Halsey, Skrillex, Janelle Monáe, Raye és Tom Odell neve is szere...

  • Debrecenben indul az idei Fülesbagoly Tehetségkutató

    Debrecenben indul az idei Fülesbagol...

    2024.03.25 - Debrecenben indul május 5-én az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat. A mostani, négyál...

  • TÁBOR Fesztivál

    TÁBOR Fesztivál

    2023.08.26 - Jegyek a helyszínen kaphatók.


A Sága Foods Zrt. 600 millió forintot fordít fejlesztésekre idén
A Sága Foods Zrt. 600 millió forintot fordít fejlesztésekre idénSárvár, 2017. június 17., szombat (MTI) - A sárvári székhelyû Sága Foods Zrt. hatszázmillió forintot fordít az idén fejlesztésre, amelybõl elsõsorban a csomagolást és a sonkatermékek elõállítását korszerûsíti - közölte a feldolgozott baromfitermékeket elõállító élelmiszeripari cég vezérigazgatója az MTI érdeklõdésére. Keleti Zsolt tájékoztatása szerint a 2017-re tervezett beruházás is a 2015-ben indított hároméves, egymilliárd forintot meghaladó fejlesztési programjuk része, amelynek célja, hogy elérjék a Nyugat-Európában elvárt minõséget, és tovább növeljék magas feldolgozottságú termékeik exportképességét. Idei terveik között szerepel például a snackféleségek csomagolásának automatizálása, illetve a sonka-elõállítás technológiájának teljes megújítása - részletezte a vezérigazgató. A Sága elsõsorban a Füstli márkanévvel ellátott virslijérõl, párizsijáról és a sonkatermékeirõl ismert Magyarországon. Keleti Zsolt elmondása szerint a Füstli márkanevet a jövõben a Sága termékeinek szélesebb körére kívánják kiterjeszteni.

A vásárlók egyre jobban keresik az úgynevezett kényelmi termékeket, amelyek a csomagolás felbontása után azonnal fogyaszthatók. Ezek piacán tovább erõsít a Sága, ezért fejlesztik folyamatosan, automatizálják termékeik csomagolását - jelezte. Hozzátette: a Sága egyik újdonsága, hogy a fagyasztott, panírozott termékekhez mellékelnek egy teflonszerû kis tasakot, amibe helyezve akár egy szendvicssütõben vagy kenyérpirítóban is el lehet a készíteni a terméket. Ismertette, 2016 szeptemberében tulajdonosukat az angol Bernard Matthews cégcsoportot megvásárolta a Boparan Holding, amelynek a tulajdonában van egyebek között Anglia legnagyobb csirkés cége, ehhez társult a Bernard Matthews pulykás portfóliója. Elmondta: a tulajdonosváltástól újabb fejlesztéseket remél a sárvári cég. Noha jelentõs kapacitásnövelésben a vezérigazgató szerint nem gondolkodnak, a rendelkezésre álló kapacitást szeretnék jobban kihasználni, illetve korábban kedvelt termékeket szeretnének visszahozni, például a Sága baromfi májast.

Keleti Zsolt tájékoztatása szerint az elmúlt három évben a 248 embert foglalkoztató Sága árbevétele 8-9 milliárd forint között mozgott, azt 2020-ig 10 milliárd forint fölé szeretnék emelni. Amennyiben az új tulajdonos nagyobb ívû fejlesztés mellett dönt, illetve új piacokon is sikerül megjelenni, a jelenlegi árbevétel hosszabb távon akár meg is duplázódhat - tette hozzá. Közölte: cégük adózás és értékcsökkentési leírás elõtti eredménye (EBITDA) 2016-ban az egy évvel korábbi 414 millió forintról 503 millió forintra növekedett. Éves értékesítésük idén már meghaladja a 10 ezer tonnát, nyershús felvásárlásuk - amit vágóhidakról szereznek be - összesen mintegy 7 ezer tonna. A nyershús nagy részét a hazai cégek közül a kecskeméti székhelyû Gallfood Zrt-tõl szerzik be. Európából pedig elsõsorban az anyacégtõl, a Bernard Matthewstól, valamint Hollandiából hoznak be alapanyagot.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték