..::Savaria On-line::..
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
balaton sound

sziget

szin

efott

fezen

campus fesztivál

strand fesztivál

MTI

 • Szia, zöldülsz velünk?

  Szia, zöldülsz velünk?

  Évről évre egyre többet teszünk azért, hogy minél környezettudatosabban szervezzük az EFOTT Fesztivált, de idén kitűztünk egy új célt! Szeretnénk a legzöldebb fesztivál lenni.

 • Újra volt VOLT

  Újra volt VOLT

  Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál első napján a Muse, majd sorjáztak a nemzetközi sztárok és a hazai zenei élet legjobbjai. Újra volt VOLT, és jó volt.

 • Before Party @ Plázs Siófok

  Before Party @ Plázs Siófok

  Balaton Sound hivatalos nyitóbulija A legjobb, ha itt indítod a Balaton Soundot! Yves V DJ Licious Edo Denova Secret Factory WLC Mattic Regan Lili Elfie. Napsütéses és egy csodálatos helyszín vár a Balaton mellett, Si...

 • Légy része a stábnak, gyere el önkéntesnek az EFOTT-ra!

  Légy része a stábnak, gyere el önkéntesnek az E...

  Ha hasznosan akarsz bulizni, és szeretnéd meglesni, hogyan épül fel egy ilyen volumenű fesztivál, jelentkezz az alábbi linken: https://fesztivalonkentes.hu

 • Yungblud beteget jelentett

  Yungblud beteget jelentett

  A VOLT fesztivál Telekom Nagyszínpadának egyik - csütörtökre várt - nemzetközi sztárja, Yungblud betegség miatt kénytelen volt lemondani soproni koncertjét, így változik a színpad aznapi programja.

 • Total Dance Festival is lesz az idén 25 éves Fezenen

  Total Dance Festival is lesz az idén 25 éves Fe...

  A pop, a rock és a heavy metal vonal mellett az elektronikus műfajok és Európa egyik legnagyobb retro showja, a Total Dance Festival is megjelenik a jubileumi, idén 25 éves Fezen fesztiválon. A székesfehérvári önkormá...

 • A brit Muse együttes koncertje a VOLT Fesztiválon

  A brit Muse együttes koncertje a VOLT Fesztiválon

  Matthew Bellamy énekes a brit Muse együttes koncertjén a soproni VOLT Fesztiválon 2022. június 21-én.

 • Szia, zöldülsz velünk?

  Szia, zöldülsz velünk?

  2022.06.26 - Évről évre egyre többet teszünk azért, hogy minél környezettudatosabban szervezzük az EFOTT Fesztivált, de idén kitűztünk egy új célt! Szeretnénk a legzöldebb fesztivál lenni.

 • Újra volt VOLT

  Újra volt VOLT

  2022.06.26 - Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál első napján a Muse, majd sorjáztak a nemzetközi sztárok és a hazai zenei élet legjobbjai. Újra volt VOLT, és jó volt.

 • Before Party @ Plázs Siófok

  Before Party @ Plázs Siófok

  2022.06.26 - Balaton Sound hivatalos nyitóbulija A legjobb, ha itt indítod a Balaton Soundot! Yves V DJ Licious Edo Denova Secret Factory WLC Mattic Regan Lili Elfie. Napsütéses és egy csodálatos helyszín vár a Balaton mellett, Si...

 • Légy része a stábnak, gyere el önkéntesnek az EFOTT-ra!

  Légy része a stábnak, gyere el önként...

  2022.06.25 - Ha hasznosan akarsz bulizni, és szeretnéd meglesni, hogyan épül fel egy ilyen volumenű fesztivál, jelentkezz az alábbi linken: https://fesztivalonkentes.hu

 • Yungblud beteget jelentett

  Yungblud beteget jelentett

  2022.06.22 - A VOLT fesztivál Telekom Nagyszínpadának egyik - csütörtökre várt - nemzetközi sztárja, Yungblud betegség miatt kénytelen volt lemondani soproni koncertjét, így változik a színpad aznapi programja.

 • Total Dance Festival is lesz az idén 25 éves Fezenen

  Total Dance Festival is lesz az idén ...

  2022.06.22 - A pop, a rock és a heavy metal vonal mellett az elektronikus műfajok és Európa egyik legnagyobb retro showja, a Total Dance Festival is megjelenik a jubileumi, idén 25 éves Fezen fesztiválon. A székesfehérvári önkormá...

 • A brit Muse együttes koncertje a VOLT Fesztiválon

  A brit Muse együttes koncertje a VOLT...

  2022.06.22 - Matthew Bellamy énekes a brit Muse együttes koncertjén a soproni VOLT Fesztiválon 2022. június 21-én.

ELEMZÉS KÉSZÜLT GRACE KELLY (ELTŰNT) VAGYONÁRÓL
ELEMZÉS KÉSZÜLT GRACE KELLY (ELTŰNT) VAGYONÁRÓLGrace Kelly történetét sokan ismerik: hollywoodi karrierje csúcsán emberek millióira volt hatással. Mindenki úgy akart kinézni, mint ő, így a színészet mellett ezzel is rengeteg pénzt keresett. Becslések szerint vagyona a mai viszonylatban több mint 21 milliárd forintra rúgott. De valójában mivel és mennyit keresett, hogyan lett végül mégis karcsú a végrendelete, illetve ő maga hogyan vált a kettős mérce áldozatává? A Viasat History legújabb dokumentumfilmje, a Grace Kelly eltűnt milliói június 19-én vasárnap 21:10-től Anglia egyik vezető befektetési guruja, Gemma Godfrey segítségével igyekszik feltárni az ikon pénzügyi titkait.

Grace Kelly nem ápolt túl jó viszonyt tehetős apjával, és mivel keményfejű volt, hátat fordított a családi vagyonnak – elhatározta, hogy maga keresi meg a pénzét. Már modellként is sikereket ért el: éves bevétele ma 110 millió forint körüli összeget jelentene. Aztán jött a színészet, mindössze 23 évesen, amikor Gary Cooper oldalán szerepelt a zsánerklasszikus Délidőben. Ezt követően szerződött le az MGM-mel, ahol akkoriban hetente 275 ezer forintnyi összeget keresett, és ha leforgatott évi három filmet, akkor kapott bónuszként 7,3 milliót. Ez hét év alatt mai értékben számolva közel 1 milliárd forintot jelentett! Miután Kelly a Vidéki lánnyal Oscar-díjat nyert, az ázsiója tovább emelkedett, és 5 év alatt a bevételei elérhették az 550 millió forintot, amit mai értéken megszorozhatunk tízzel.

Ám mindez kevés ahhoz képest, amennyit a férfiak kerestek akkoriban Hollywoodban. Míg Kelly a Mogamboban való szereplésért heti 275 ezerben részesült, szívtipró partnere, Clarke Gable heti bére több mint 1,5 millió forintra rúgott. És hiába volt már Oscar-díjas színésznő, Alfred Hitchcock Fogjunk tolvajt című filmjéért Cary Grant háromszor annyit tett zsebre, mint ő. De a hátrányos megkülönböztetés nem csupán a bérekre terjedt ki... Grace Kelly több kollégájával is összeszűrte a levet, és Ray Millanddal való szerelmi viszonya majdnem tönkretette karrierjét. Ha a románc sokáig tartott volna, az MGM szerződésbontással millióktól fosztotta volna meg. Az 1950-es évek Hollywoodjában abszolút elfogadott volt, hogy a férfi sztárok viszonyt folytattak fiatalabb nőkkel, ugyanakkor ezeknek a nőknek a hírét és karrierjét könnyen tönkre tehette egy-egy ilyen liezon (ha véget ért a kapcsolat, valakit hibáztatni kellett...).

Hiába volt színésznőként sikeres, nőként Hollywoodban már ketyegett az órája: hihetetlen, de 25-26 évesen már közel járt a kiöregedéshez, ezért mindennél jobban vágyott házasságra és gyerekekre. Talán ezért is ment bele olyan könnyen abba, hogy Rainier herceg jegyese legyen. A frigynek azonban komoly ára volt: Grace-nek hozományt kellett fizetnie a monacói királyi családnak, egészen pontosan 734 500 000 forintot (ami mai értékben több mint hétmilliárd forint). Bár színészi pályafutása a házassággal véget ért, de nevével még akkor, sőt halála után is pénzt hozott a házhoz. De akkor vajon hogyan állhatott a dúsgazdag színésznő amerikai végrendelete mindössze 3,6 millió forintnak megfelelő dollárból és egy írországi kis viskóból? A Viasat History dokumentumfilmje június 19-én igyekszik lerántani a leplet a titokról.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték